Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet po cygańsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 400 g
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
cebula podsmażona 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ser żółty 4 plastry
tłuszcz do smażenia
pieczarki posiekane 0,5 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet po cygańsku

Schab pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Panierować kotlety w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Kotlety smażyć z jednej strony na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Pieczarki przełożyć na patelnię, dodać tłuszcz i smażyć .
Do podsmażonych pieczarek dodać zrumienioną cebulę, wegetę, listek laurowy, sól i pieprz, dusić do odparowania wywaru z pieczarek.
Na podsmażone z jednej strony kotlety nakładać pieczarki i plaster sera, smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu, do rozpuszczenia się sera.
Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 27.05.2012 22:48
ciekawe danie na obiadek
kiziolek201 05.11.2011 19:18
Te kotlety po prostu uwielbiam
Beatris 05.08.2011 11:11
Zapowiadają się smakowicie.
Gabriela7 06.05.2011 07:55
super
iwa643 06.05.2011 07:35
ciekawe
agnieszka137 05.05.2011 19:39
apetyczne wyglądają
Misiek1 05.05.2011 18:31
chętnie bym zjadł taki kotlecik...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak