Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa migałowo-czekoladowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 15 dag
czekolada 15 dag
cukier puder 20 dag
śmietana 1/4 l
wanilia

Przepis i sposób przygotowania na: masa migałowo-czekoladowa

Pokrajaną czekoladę zalać gorącą śmietaną i rozgotować na gęstą masę. Migdały sparzyć, obrać z łupin, lekko zrumienić w piekarniku, przepuścić przez maszynkę, połączyć z gorącą czekoladą i dodać wanilię do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 11.02.2012 10:55
świetny przepis na pyszną masę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak