Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa pomarańczowa z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 35 dag
jabłka 35 dag
cytryna 1 szt
migdały siekane 10 szt
cukier 50 dag
woda 1/8 l

Przepis i sposób przygotowania na: masa pomarańczowa z jabłkami

Ugotować syrop. Pomarańcze, cytrynę i jabłka zetrzeć na tarce, dodać do syropu, gotować na ogniu mieszając do przeźroczystości, pod koniec włożyć obrane migdały. Letnią gęstą masą przekładać torty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 15.07.2011 13:14
super
agata1722
agata1722 01.07.2011 12:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak