Sposób przygotowania

Cytrynę szorujemy, sparzamy, ocieramy skórkę i wyciskamy sok.Orzechy prażymy przez 2-3 min. na suchej patelni. Selera oczyszczamy , ścieramy ma dużych oczkach tarki jarzynowej, od razu skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniał. Gruszki myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne a miąższ ścieramy tak jak selera i dodajemy do niego. Dodajemy skórkę, połowę orzechów, doprawiamy oliwą i olejem orzechowym. Nie dodawałam cukru bo gruszki były dojrzałe i słodkie, ale to już kwestia smaku. Przed podaniem posypałam surówkę resztą orzechów, było pysznie :-)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    spróbuję,wygląda apetycznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    lubię takie dobre surówki
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna surówka
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Robie podobną, pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !