Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki w ziołach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 40 dkg
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
oliwa 5 łyżek
tymianek 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki w ziołach

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na kawałki,nacieramy oliwą solą pieprzem tymiankiem i odstawiamy do lodówki na 20 min.Paprykę myjemy osuszamy i kroimy w dużą kostkę,cebulę kroimy w grube plastry.Każdy kawałek mięsa papryki i cebuli nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków.Pieczemy na rozgrzanym ruszcie z każdej strony,posypujemy oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 18.06.2011 08:32
Fajny przepis, do zrobienia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak