Sposób przygotowania

Mięso płuczemy nacieramy roztartym czosnkiem i zarumieniamy na rozgrzanym tłuszczu,nastepnie przekładamy do rondla,dodajemy pokrojoną cebule.Podpiekamy w piekarniku skrapiając woda.W czasie pieczenia polewamy sosem.Warzywa myjemy oczyszczamy i płuczemy,korzeniowe kroimy w paseczki kapustę szatkujemy i wkładamy do rondla a na wierzch dajemy podpieczone mięso zalewamy sosem z pieczenia i dodajemy kilka łyżek wody,wkładamy liść i ziele. Dusimy pod przykryciem do miękkości.Mięso wykładamy i kroimy na porcje razem z kostkami.Jarzyny podprawiamy zasmażką przyprawiamy do smaku i gotujemy. Jarzyny układamy na półmisku a na wierzch dajemy porcje mięsa.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    ojj spróbowałabym takiego jedzonka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !