Sposób przygotowania

Z mąki margaryny ,jajka i soli przygotowujemy gładkie ciasto,formujemy z niego kule i wkładamy na 50 min do lodówki.W wodzie moczymy bułkę i dokładnie ją odciskamy.Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na oleju,dodajemy drobno pokrojoną szynkę i mięso.,smażymy do wyparowania sosu,gdy ostygnie łączymy z bułka i jajkiem i doprawiamy do smaku solą,pieprzem i gałką.Połowę ciasta odkładamy resztą wykładamy posmarowaną tłuszczem blache,nakładamy nadzienie,odłożone ciasto wałkujemy na placek i przykrywamy nim mięso.Wierzch pasztetu smarujemy żółtkiem i nakłuwamy widelcem.Pieczemy około 75 min w piekarniku w 200 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo zachęcająco brzmi.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    brzmi obiecująco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !