Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna pieczona karkówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 4-5 ząbków
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
kolendra
olej kilka łyżek
Musztarda sarepska Prymat
Marynata do mięs klasyczna Prymat
karkówka 2kg bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna pieczona karkówka

Marynatę Prymat wymieszać z łyżką / 1,5 łyżki musztardy, ziarnkami kolendry i pieprzu (\"na oko\") oraz olejem, tak by mieszanką można było natrzeć mięso. W dużym naczyniu ułożyć mięso natarte marynatą, obsypać je obranymi ząbkami czosnku. Zamknięte naczynie schować na noc do lodówki. Następnego dnia karkówkę włożyć do rękawa pieczeniowego razem z całą marynatą i piec w 200stopniach ok. h. W połowie pieczenia przewrócić mięso a pod koniec otworzyć rękaw by się przyrumieniło. Zostawić na kilka min. po upieczeniu by przesiąkło sokami.
Wspaniała do obiadu jak i na kanapki:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 05.05.2011 18:33
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak