Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z rodzynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 3 dag
mąka ok.2 szklanki
mleko ok. 1,5 szklanki
cukier 2 łyżki
rodzynki 8- 10 dag
jajko 1 sztuka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z rodzynkami

Drożdże rozkruszamy do miski, dodajemy cukier i połowę ciepłego( letnie, nie gorące) mleka. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy jajko, pozostałe mleko i mąkę tak, żeby ciasto było dość gęste. Na koniec dodajemy rodzynki i po dokładnym wymieszaniu odstawiamy do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim racuszki nakładając ciasto porcjami na patelnię. Racuszki powinny się ładnie przyrumienić z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.11.2013 22:45
wyglądają na pulchne i pyszne :)
Ela15 25.07.2013 20:48
fajny pomysł
IKrakowianka 27.11.2012 20:17
przepyszne racuszki
cooleczka 22.02.2012 08:38
moje ulubione :)
Margo1 20.09.2011 22:03
sama słodycz
angelika14 24.06.2011 17:32
uwielbiam racuszki z bitą śmietaną albo cukrem pudrem
agnieszka214 08.05.2011 10:03
pycha
iwa643 08.05.2011 08:51
fajniutkie
Katarzyna/kate1980 07.05.2011 18:32
jakie piękne
artur7 07.05.2011 07:35
apetyczne
amorzenek 06.05.2011 07:59
super
Iwusia 05.05.2011 23:45
wyglądają smakowicie :)
Agnieszka_B 05.05.2011 18:25
Mała porcja przyjemności...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak