Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z karasi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dkg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej sojowy 4 łyżki
ziemniaki 30
pomidory 3 szt
kapusta biała 25 dkg
papryka czerwona 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki
karaś kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z karasi

Ryby sprawiamy,myjemy i oddzielamy filety i kroimy je na mniejsze części.Czosnek i cebulę siekamy i solimy i przesmażamy na rozgrzanym oleju po chwili dodajemy rybę oraz ryż,razem przesmażamy 7 min a następnie wlewamy 1,5 litra wody.Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy w kostkę,kapustę myjemy i szatkujemy,pomidory obieramy ze skóry i wydrążamy gniazda nasienne.Do gotującej się zupy wrzucamy ziemniaki kapustę oraz pomidory.Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy na drobne kawałki.Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy paprykę a natępnie dodajemy do zupy.Trzymamy na ogniu 30 min.Koncentrat rozpuszczamy w kilku łyżkach wywaru i wlewamy do zupy.Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak