Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w musztardzie francuskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 60 dag
cebula biała 1
cebula czerwona 1
czosnek 2 ząbek
Musztarda francuska Prymat 5 łyżka
bulion 2 szklanka
sos sojowy 2 łyżka
miód 2 łyżka
ocet 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w musztardzie francuskiej

Marynata:
Musztardę łączymy z sosem sojowym, miodem i octem. Dolewamy olej. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Żeberka opłukujemy, osuszamy i kroimy na niewielkie porcje. Następnie smarujemy je z obu stron przygotowaną marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Marynaty nie wylewamy!!
Po wyjęciu z lodówki mięso obsmażamy w garnku na oleju z posiekaną w kosteczkę cebulą. Dolewamy bulion i marynatę. Dusimy na wolnym ogniu przez około 40 minut.

Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 28.06.2011 08:48
uwielbiam żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak