Sposób przygotowania

Udka kurczaka myjemy i nacieramy solą skórka z cytryny i wkładamy do garnka i zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości,zostawiamy w bulionie do wystygnięcia.Ogórki obieramy kroimy wzdłuż na połówki usuwamy pestki i kroimy w plasterki.Sałatę i szczaw myjemy i kroimy w paski.Na rozgrzane masło dajemy ogórki a kiedy będą miękkie dodajemy sałatę i szczaw i szczyptę cukru,smażymy 8 min delikatnie mieszając.Pozbawione skóry i kości udka kroimy w paski i dodajemy do ogórków,wywar z kurczaka odparowujemy by została tylko jedna szklanka,przyprawiamy go solą pieprzem i sokiem z cytryny i wlewamy do ogórków i chwilkę dusimy.Zółtko mieszamy ze śmietaną i wlewamy do ogórków i podgrzewamy.Podajemy z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !