Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z farszem mięsnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki
mąka 0,5 kg
mleko 2% 1 szkl.
jajko 1
woda gazowana
sól
pieprz
Farsz:
żeberka wieprzowe 1 kg lub jakieś inne kości na zupę
kapusta kiszona 0,5 kg
grzyby suszone 1,5 garści
cebula 2 średniej wielkości
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z farszem mięsnym

Najpierw zrobimy farsz.
Zalewamy grzyby zagotowaną wodą i przykrywamy pokrywką. Kiedy się namoczą odlewamy wodę, wlewamy świeżą wodę i gotujemy. Kiedy się zagotują odlewamy połowę wody tej co mamy w garnku, dorzucamy kiszonej kapusty i dolewamy świeżej wody, aż przykryje kapustę. Gotujemy do momentu miękkiej kapusty. Odlewamy.
Kości możemy ugotować na zupę i wyjąć. Ugotowane obieramy z kości zanim wystygną. Cebulę kroimy w pół talarki i przesmażamy na patelni, kiedy się zeszkli przesmażamy razem z mięsem.
Wszystkie składniki mielimy przez maszynkę. Doprawiamy solą i pieprzem, można trochę cukru.
Naleśniki:
Wszystkie składniki mieszamy. Smażymy naleśniki na dużej patelni
Usmażone naleśniki smarujemy farszem i zwijamy.
Układamy na patelni wlewamy troszkę oleju i podgrzewamy z jednej i drugiej strony, aż się zarumieni.
Podawać można z sosem czosnkowym, który także mam w swoich przepisach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 26.04.2013 21:45
lubię takie nalesniki
ben-ka 24.08.2012 11:36
takie lubię:)
ziutula
ziutula 07.08.2012 21:42
z mięsem lubię najbardziej...
Ania67 05.08.2012 11:50
pycha
anemon 06.05.2011 07:11
Fajne naleśniki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak