Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie rozmroź w pokojowej temperaturze. Następnie cienko je rozwałkuj. Formę do tarty posmaruj tłuszczem. Spód oraz brzegi wylej ciastem. Przykryj kawałkiem papieru do pieczenia.
2. Na spód wsyp suchy ryż, aby placek nie wybrzuszył się podczas pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 200 stopni. Piecz 25 min. W tym czasie potnij na kawałki pieczeń wołową. Oczyść strączki groszku cukrowego.
3. Obierz marchewki i kalarepki. Marchewki pozostaw w całości, a kalarepki potnij w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa osobno ugotuj w posolonej wodzie na półtwardo. Odcedź i ułóż wraz z mięsem na podpieczonym spodzie.
4. Ser zetrzyj, wymieszaj z obiema śmietanami i mąką ziemniaczaną. Przypraw ziołami. Wierzch zapiekanki oprósz solą i pieprzem. Polej przygotowanym sosem śmietanowym. Piecz jeszcze ok. 20 min. Gotowe danie posyp posiekaną natką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !