Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniaków, szpinaku i fasoli mojej Babci

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona 10 dag
szpinak mrożony 70 dag
cebula biała 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
ziemniaki 1 kilogram
jajko 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniaków, szpinaku i fasoli mojej Babci

Fasolę i ziemniaki ugotować na prawie miękkie. Szpinak zalać gorącą wodą i ugotować. Miękki szpinak drobno pokroić i wymieszać z dwoma jajkami, łyżką margaryny i solą. W międzyczasie podsmażyć na patelni czerwoną i białą cebulę. Ziemniaki i fasolę wymieszać z cebulą przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na warstwę ziemniaków nałożyć szpinak i polać go połową szklanki mleka. Wszystko zapiec na chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 17.01.2012 07:51
bomba
Reda 04.12.2011 17:28
Extra
Reda 22.11.2011 12:25
super
Kopiko1983 30.07.2011 13:19
rewelacja
m1monika 11.07.2011 20:35
pycha;)
joanna77 08.07.2011 10:45
superowskie danie
Ania67 06.06.2011 22:37
pychota
AgaS10 12.05.2011 11:13
smaczne:)
ronald88 07.05.2011 15:51
pychotka
Kuchareczekjeden 06.05.2011 20:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak