Sposób przygotowania

Parówki nacinamy wzdłuż pozostawiając po ok 1,5 cm nie naciętego z jednego i drugiego końca. Do powstałej w ten sposób kieszonki wkładamy pół ogórka(wcześniej kroimy ogórki wzdłuż). Parówkę z ogórkiem owijamy w plasterek sera, a następnie parówkę owiniętą w ser owijamy plasterkiem boczku. Spinamy całość wykałaczką. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy w nim parówki. wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Pyszny przepis zasługuje na plusika...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    A dziś właśnie robiłam przepis z parówkami i zastanawiałam się z czym można je jeszcze podać .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !