Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z młodych ziemniaków i rokpola

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode zimniaki 60 dag
rokpol 15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 3
oliwa 1 łyżka
pestki dyni 1 łyżka
koperek siekany świeży
oliwa 4 łyżki
ząbki czosnku 2
biały ocet winny 2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z młodych ziemniaków i rokpola

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinkach w osolonej wodzie. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami sosu. Ugotowane ziemniaki obrać ze skórki, pokroić na półplasterki i jeszcze ciepłe polać sosem winegret, odstawić. Cebulę pokroić w piórka, zrumienić na oliwie, dodać pestki dyni, króciutko smażyć, mieszając. Ziemniaki posypać pokruszonym rokpolem, wymieszać z cebulką podsmażoną z pestkami dyni i z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak