Sposób przygotowania

Brzoskiwnie odsączyć z zalewy i pokroić w ósemki. Żółtka ubić z 1/2 szklanki syropu z brzoskwiń na puszystą masę. Dodac przesianą mąkę i dobrze wymieszać. Białka ubic na sztywno. Delikatnie wymieszać z masą z żółtek. W naczyniu żaroodpornym ułożyć cząstki brzoskwiń i równomiernie pokryc je ciastem. Piec 25 minut w temp. 180 C. Ciasto na wierzchu powinno ładnie się przyrumienić.
Smacznego!!!

--> deserek jest smaczny zarówno na zimno jak i na ciepło (zwłaszcza z gałką lodów)

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !