Sposób przygotowania

1. Rybę opłucz, dokładnie osusz. Oprósz solą i pieprzem. Przykryj i włóż do lodówki. Cebulę i czosnek obierz. Czosnek grubo posiekaj, a cebulę pokrój w plasterki. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Miąższ opłucz, potnij w cienkie paseczki. Warzywa podsmaż na rozgrzanej oliwie. Przypraw solą i pieprzem.
2. Obydwie cukinie zetrzyj na tarce o dużych otworach. Wrzuć na rozgrzane masło, podduś, mieszając. Zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia.Dodaj bazylię, sól i pieprz. Wymieszaj.
3. Na filetach rybnych rozłóż cukinię z ziołami. Ciasno zwiń w rulony. Pozostałe warzywa rozłóż na dnie żaroodpornego naczynia. Na jarzynce ułóż roladki rybne. Zapiekaj ok 35 min. w temp. 190 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !