Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
drożdże 5 dag
jajko 2 sztuki
mleko 1, 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
rodzynki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Drożdże rozrobić z letnim mlekiem do mąki dodać jajka wlać drożdże posolić ciasto dokładnie wyrobić a następnie dodać rodzynki odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut na patelni rozgrzać olej ciasto nakładać porcjami 1 duża łyżka ciasta na 1 placek smażyć na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak