Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebka
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
papryka żółta 1
pomidor 2
cebula biała 1
cebula czerwona 1
bulion 2 szklanka
masło 5 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z papryką

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Masło rozpuścić w garnku i dodać do niego cebulę. Podsmażyć. Dodać ryż( wysypać z torebek) i podsmażać aż się zeszkli. Następnie zalać wszystko bulionem.
Paprykę oczyścić i pokroić w paski. Dodać do garnka.
Wszystko zagotować, następnie gotować na małym ogniu ok 20 minut.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Dodać do garnka dopiero pod koniec gotowania aby się nie rozpadły.
Danie przyprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Można posypać natką pietruszki lub świeżym koperkiem.

Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 07.05.2011 00:56
super przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak