Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z rabarbarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 30 dag
cukier 4 łyżki
mąka 2 szklanki
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jogurt brzoskwiniowy 150 g
mleko 3/4 szklanki
olej do smażenia
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z rabarbarem

Rabarbar pokroić w małe kawałki ,wymieszać z cukrem i odstawić na chwilkę do momentu puszczenia soku .
W drugiej misce wymieszać suche składniki,dodać jajka,jogurt i mleko ,dokładnie wszystko wymieszać na koniec dodać rabarbar razem z sokiem.Odstawić na kilka minut ,aby ciasto odpoczęło .
Smażymy malutkie placuszki na gorącym oleju ,po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem i podajemy gorące i pachnące .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 07.05.2013 22:12
pycha, z rabarbarem nie próbowałam
czekoladka_m 21.05.2012 13:18
A ja tu myślę co zrobić z moim rabarbarem:) Pychotki!!
Mirka-Ludomila 18.04.2012 19:42
pyszne
Zoso 15.03.2012 22:18
mniammm
IZABELA29 21.10.2011 10:51
pewnie smaczne zawsze robię z jabłkiem
Ewelina38 18.08.2011 11:21
świetny pomysł, moje dzieciaki uwielbiają takie placuszki z jabłuszkami, muszę wypróbować z rabarbarem....
pawel6 05.05.2011 19:05
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak