Sposób przygotowania

galaretki: najlepiej niezbyt kontrastujące ze sobą kolory.
galaretki rozrabiamy w płaskich tackach lub naczyniach (tak, by dobrze je było pokroic w kostkę). Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia i kroimy w kostkę.
Bitą śmietanę przygotowujemy tak, jak pokazane jest na odwrocie opakowania. Do każdego pucharka wkładamy po 1-2 pokrojone truskawki (najlepiej świeze), i posypujemy porzeczkami. Na wierzch kładziemy niewielka ilość bitej smietany i przykrywamy pokrojonymi galaretkami w roznych kolorach. Następnie kładziemy więcej bitej śmietany i posypujemy startą czekoladą (mozna od razu kupić jakies posypki czekoladowe).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !