Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski dodać pokruszone drożdże, połowę cukru, jajko, sól, mleko i dwie stopione łyżki margaryny. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Pozostałą margarynę stopić i posmarować nią rozwałkowane ciasto, posypać resztą cukru i mieszanką, zwinąć jak roladę. Pokroić na porcje lekko spłaszczyć. Budyń ugotować i nakładać na środek bułek małe kleksy budyniu, brzegi posmarować jajkiem. Odstawić jeszcze na 15 minut, piec około 15-20 minut w temp 200st, upieczone posypać cukrem pudrem. Bułeczki można robić też z marmoladą lub serem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    jesteś niemożliwa z tymi słodkościami, znowu pyszności
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    uwielbiam takie bułeczki
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiamy te bułki z budyniem..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !