Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać wanilię roztartą i mleko. Podgrzać na małym ogniu i ubić na gęstą masę. Dodać likier (ok. 2 łyżek) i rozpuszczoną kawę (też ok 2 łyżek). Energicznie wymieszać. Ostudzić. Ubić śmietanę i dodać do masy. Dokładnie i delikatnie wymieszać. Wstawić do zamrażarki. Nadaje się do jedzenia po ok 2-3 godzinach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Akurat się sezon lodowy zaczyna więc na pewno wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    spróbuję,brzmi ciekawie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę koniecznie spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mniam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonały smak na lody
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    hm.....kawowe,pychota!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    lody mogę jeść zawsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !