Sposób przygotowania

Zagotować ok 2 l wody z solą, pieprzem i liściem laurowym. Dodać mięso i słoninę. Gotować na wolnym ogniu przez ok godz. Kapustę cienko poszatkować, Buraki i cebulę pokroić w małą kostkę. Buraki, kapustę, cebulę i do smaku ocet (ok 2 łyżek) dodać do mięsa i dusić ok 20-30 min. Mięso i słoninę pokroić w kostkę i ponownie dodać do garnka. Wymieszać ze śmietaną i doprawi według uznania. Podawać posypane ziołami dobranymi też według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie mięsko zawsze...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pyszna wolowinka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    bardzo dobra wołowinka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne mięsko !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !