Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z burakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 750 g
słonina 300 g
biała kapusta 500 g
buraki ćwikłowe 500 g
cebula 100 g
kwaśna śmietana 200 g
sól do smaku
ocet do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z burakami

Zagotować ok 2 l wody z solą, pieprzem i liściem laurowym. Dodać mięso i słoninę. Gotować na wolnym ogniu przez ok godz. Kapustę cienko poszatkować, Buraki i cebulę pokroić w małą kostkę. Buraki, kapustę, cebulę i do smaku ocet (ok 2 łyżek) dodać do mięsa i dusić ok 20-30 min. Mięso i słoninę pokroić w kostkę i ponownie dodać do garnka. Wymieszać ze śmietaną i doprawi według uznania. Podawać posypane ziołami dobranymi też według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.08.2013 11:26
pyszne danie
caralajna 28.10.2012 15:21
super
dorotka0000025 23.05.2012 14:56
fajne
Mariusz10 17.05.2012 23:09
pyszne danie
Wacław 10.05.2012 10:30
pyszne mięsko !
[email protected] 05.05.2012 09:53
bardzo dobra wołowinka
Zoso 11.03.2012 21:28
pyszna wolowinka
ziutula
ziutula 23.07.2011 17:12
takie mięsko zawsze...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak