Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem i brokułami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 mały
pomidor 2
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
makaron rurki 500 gram
ser żółty 20 gram
oregano
sól
cebula 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem i brokułami

Brokuły umyć i podzielić na małe różyczki i ugotować al dente (starać się zostawić same różyczki a trzonki oderwać i drobno posiekać). Odsączyć. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać czosnek, pokrojone w kostkę pomidory (bez skórki), tuńczyk, przyprawy. Gotować tak dlugo aż z pomidorów powstanie \'przecier\' - rozgotują się, wtedy dodać brokuły i wszystko chwilkę jeszcze pogotować. W tym samym czasie ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu. Wymieszać makaron z sosem i posypać żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak