Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
jaja 3 szt
mleko 500 ml
masło do smaku
szalotka 2 szt
wino białe 100 ml
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
grzyby 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z grzybami

Składniki na omlety - mąka, jaja, mleko i sól. Utrzeć jednolite ciasto. Usmażyć omlety.
Grzybki pokroić w plasterki. Szalotki pokroić w małą kosteczkę i zarumienić na masełku. Dodać grzyby i dusić ok 50 min. Dodać wino, natkę pietruszki i doprawić według uznania solą i pieprzem. Grzyby wyłożyć na omlety i zapiekać w piekarniku przez max 5 min w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 04.12.2013 22:33
wspaniałości
Katarzyna59 01.07.2013 07:47
apetyczny omlecik
smakoszek 29.03.2013 18:12
jak z grzybami to coś dla mnie
Anulka75
Anulka75 21.05.2012 12:33
pyszny
olkaaa 29.04.2012 13:04
fajne
Ewelina38 29.02.2012 18:11
uwielbiam omlety z pieczarkami, z boczniakami też jest pyszne :)
ziutula
ziutula 15.01.2012 20:38
coś dla mnie...
Justyna Jussstiii 28.11.2011 09:21
super
ewuniasta 12.07.2011 14:56
super
barbara11561 10.05.2011 09:27
Pyszny:)
Kopiko1983 06.05.2011 06:27
Mniam, mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak