Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z dzikiej róży

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytus 600 mililitrów
wódka 700 mililitrów
cukier 1 kilogram
owoce 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z dzikiej róży

Owoce róży dokładnie myjemy, przekładamy do dużego słoika zalewamy spirytusem, odstawiamy na miesiąc. Odcedzić płyn szczelnie zamknąc. Owoce zasypac cukrem i zalać wódka i ponownie odstawic na miesiąc. Zlac powstały płyn. Oba płyny połączyc , przefiltrować , rozlać do butekek, szczelnie zakręcic , odstawic na pól roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 08.10.2012 18:57
chyba bardzo mocna ta nalewka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak