Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany kalafior

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 60 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany kalafior

Kalafior myjemy, osuszamy dzielimy na małe różyczki. Gotujemy osoloną wode, wrzycamy kalafior na 3 minuty. wyjmujemy, odcedzamy. Jajko roztrzepujemy z solą i pieprzem. Kalafio panierujemy w jajku, i bułce smazymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 10.05.2011 15:01
muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak