Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuch na drożdżach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 20 gram
woda 1 litr
cukier garsztka
mąka tyle aby powstała gęste ciasto
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuch na drożdżach

Drożdże mięszamy z ciepłą wodą , dodajemy cukier i mąkę . Miksy=ujemy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do czasu aż podwoi swoją objętość , Na rozgrzanym oleju smażymy złociste racuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 17.10.2011 22:02
wyglądają apetycznie
mala2021 28.05.2011 15:33
i do tego dżem....pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak