Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula nadziewana fasolą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 8 szt
masło 2 łyżki
rozmaryn siekany 1 łyżka
sól
pieprz
fasola 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: cebula nadziewana fasolą

Cebulę obieramy i wrzucamy na lekko osolony wrzątek i gotujemy 10 min i wyjmujemy łyżką cedzakową i przelewamy zimną wodą,osączamy i delikatnie wyjmujemy środki.Ugotowaną fasolę i środki cebul miksujemy z solą pieprzem i rozmarynem.Przygotowaną masą nadziewamy cebulę i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i na każdej z nich kładziemy grudkę masła.Zapiekamy 20 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 08.02.2013 09:58
super
dorotka0000025 01.10.2012 11:33
ciekawy pomysl
Daria14 05.05.2011 14:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak