Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy. Płuczemy. Gotujemy w osolonej wodzie,ok 20 minut, odcedzamy płuczemy zimną wodą . Gotujemy zalewę. Wode ocet, wraz z przyprawami. Grzyby układamy w wyparzonych słoikach.Zalewamy goracą zalewą . szczelnie zakręcamy odstawiamy w ciemne miejsce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    podaj proszę oficjalną albo łacińską nazwę grzybów, których użyłaś bo regionalnie przynajmniej dwa zupełnie odmienne gatunki nazywane są kołpakami :-) poza tym akurat oba są dość delikatnymi grzybami i gotowanie ich 20 min. nie ma żadnego uzasadnienia...zalewa w/g mnie mało doprawiona i nie rozumiem sensu płukania gotowanych grzybów w zimnej wodzie - chyba, że po zalaniu i zakręceniu słoików będziemy je pasteryzować - w przeciwnym razie obniżamy niepotrzebnie temperaturę wewnątrz słoika i może nam się niedobrze zawekować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    apetycznie wyglądają
  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    o ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    marchewka

    a ja się zastanawiałam co to są te kołpaki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !