Sposób przygotowania

Jajka oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy z cukrem. Do białe dodajemy żołtka, mąkę i proszek. Miksujemy. Pieczemy biszkopt. Studzimy go. Gotujemy budyń. Do gorącego budyniu dodajey masło i mieszamy drewnianą łyzką do momentu powstania jednolitej masy. Biszkopta kroimy na pół. pierwszą częśc smarujemy masą budyniową. Na tej masie układamy herbatniki,które smarujemy masą krówką. Na maśe ponownie herbatniki i masę. Przekładamy druga częścią biszkopta. Całe ciasto smarujemy masą budyniową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Sympatyczne jest takie ciasto, do kawy wszam raz
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    smaczniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszniutkie takie ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    rewelacja !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    rewelacja !!
  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    apetycznie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !