Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklank
mąka 1 szklank
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 2 szklanki
budyń 2 opakowania
masło 1 kostka
herbatniki 2 paczki
masa krówka 1 opakowanie
jaja 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka

Jajka oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy z cukrem. Do białe dodajemy żołtka, mąkę i proszek. Miksujemy. Pieczemy biszkopt. Studzimy go. Gotujemy budyń. Do gorącego budyniu dodajey masło i mieszamy drewnianą łyzką do momentu powstania jednolitej masy. Biszkopta kroimy na pół. pierwszą częśc smarujemy masą budyniową. Na tej masie układamy herbatniki,które smarujemy masą krówką. Na maśe ponownie herbatniki i masę. Przekładamy druga częścią biszkopta. Całe ciasto smarujemy masą budyniową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 16.09.2011 08:19
super
Mirka-Ludomila 31.08.2011 09:37
smaczna
mala2021 21.06.2011 20:02
pycha
marchewka 20.06.2011 22:41
apetycznie wygląda!
eli82 05.06.2011 10:36
rewelacja !!
eli82 05.06.2011 10:36
rewelacja !!
iknkirke 20.05.2011 11:38
pycha
Dorota59 12.05.2011 16:21
pyszniutkie takie ciacho
ewa84 08.05.2011 09:22
smaczniutkie
Nina7 05.05.2011 21:30
pychota
ewasylwia 05.05.2011 10:51
Sympatyczne jest takie ciasto, do kawy wszam raz
rosik93 04.05.2011 22:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak