Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z warzyw 1 litr
sól
pęczek kopru 1
mleko 1 szklanka
mąka 2 łyżki
margaryna 1 łyżka
śmietana 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Do przecedzonego wywaru dodać drobno posiekane delikatne łodygi kopru, gotować aż będą miękkie. Podprawić mlekiem i mąką, zagotować, dodać tłuszcz, śmietanę i listki kopru. Zupę można podać z makaronem, kluskami lanymi bądź ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak