Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowy keks

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl.
cukier 1/2 szkl.
cukier waniliowy 1 szt
jaja 4 szt
mak 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowy keks

Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Dodaj ubitą pianę z białek, mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, a na koniec oprószone mąka bakalie. Ciasto połóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz w piekarniku ok 1 godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 09.06.2012 20:56
apetyczny
wazka 12.02.2012 09:25
Extra przepis
Reda 11.02.2012 08:10
Mniam mniam
Reda 11.02.2012 08:10
Mniam mniam
Reda 11.02.2012 08:10
Mniam mniam
Reda 11.02.2012 08:10
Mniam mniam
Reda 11.02.2012 08:10
Mniam mniam
Izabela/bella81 26.01.2012 15:58
fajny
tomek18 11.11.2011 09:01
lubie keksy:)
Ela15 17.08.2011 15:41
mniam
Juleczka20 22.04.2011 07:13
pycha
darus 24.01.2011 18:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak