Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z mięsnym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łazanki 250 g
masło 75 g
mięso mielone 250 g
pomidory krojone z puszki 800 g
czosnek 2 szt
jajko 3 szt
wino białe wytrawne 50 ml
sól do smaku
ser gouda 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z mięsnym sosem

Łazanki gotujemy na tzw pól czasu. Mięso mielone podrumienić na maśle, dodać wino i zagotować. Dodać pomidory, sól, pieprz i zgniecione 2 ząbki czosnku. Gotować na małym ogniu przez max kwadrans. Część sera żółtego utrzeć na tarce (ok 150 gr) połączyć z jajkiem i wymieszać. Łazanki połączyć z mięsem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wlać jajko z serem. Dwa jajka ugotować na twardo i połączyć z resztą utartego sera, a następnie wszystko wysypać na łazanki z mięsem. Na wierzch można posypać żółtym serem.
Zapiekać ok kwadrans w piekarniku nagrzanym do ok 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 19.07.2013 12:03
nie próbowałam jeszcze z mielonym,skorzystam z przepisu i zrobię
caralajna 23.12.2012 08:04
fajne
Katarzyna59 24.06.2012 16:31
pyszne
olkaaa 22.06.2012 09:18
ciekawy przepis
calliope 01.01.2012 13:00
fajne łazaneczki
Robert10 28.11.2011 07:13
świetne
dorotka0000025 16.06.2011 12:54
mniammmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak