Sposób przygotowania

Łazanki gotujemy na tzw pól czasu. Mięso mielone podrumienić na maśle, dodać wino i zagotować. Dodać pomidory, sól, pieprz i zgniecione 2 ząbki czosnku. Gotować na małym ogniu przez max kwadrans. Część sera żółtego utrzeć na tarce (ok 150 gr) połączyć z jajkiem i wymieszać. Łazanki połączyć z mięsem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wlać jajko z serem. Dwa jajka ugotować na twardo i połączyć z resztą utartego sera, a następnie wszystko wysypać na łazanki z mięsem. Na wierzch można posypać żółtym serem.
Zapiekać ok kwadrans w piekarniku nagrzanym do ok 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    mniammmmmmmmmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    fajne łazaneczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    nie próbowałam jeszcze z mielonym,skorzystam z przepisu i zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !