Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny rogal

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanka
drożdże 10 dkg
oliwa 1 łyżki
wołowina 0,5 kg
marchewka ugotowana 2 szt
włoszczyzna 1 szt
sól 2 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 szczypta
jajko 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny rogal

Ugotowaną wołowinę, marchewkę, seler i pietruszkę mielimy, a następnie podsmażamy na oleju z posiekaną cebulą doprawiając solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym.

Zarabiamy ciasto drożdżowe z mąki, jajka, oliwy, szczypty soli i ciepłej wody. Formujemy okrągłe placki nakładamy farsz i robimy pierogi. Pieczemy na złoty kolor. Dekorujemy ketchupem i sosem czosnkowym, podajemy z duszonymi warzywami np. cukinią z papryką i cebulką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 15.11.2011 13:23
super
Kate131 16.06.2011 10:17
ciekawe
aguus 05.05.2011 21:33
pomysłowe:)
ewasylwia 05.05.2011 10:53
ciekawy pomysł
halina17 04.05.2011 21:28
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak