Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona woeprzowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1,5 kg.
Kucharek przyprawa uniwersalna
cebula 4 szt.
pieczarki 1 kg.
oliwa
ketchup pikantny 3/4 szkl.
ketchup łagodny 3/4 szkl.
mąka do obtoczenia
warzywa mrożone 1 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona woeprzowina

mięso umyć i pokroić w plastry,oprószyć kucharkiem i skropić oliwą odstawić najlepiej na noc do lodówki,pieczarki umyć i pokroić w plastry cebulę w krążki,obtaczać mięso w mące podsmażyć na oliwie z obu stron,na pozostałym tłuszczu od smażenia mięsapoddusić lekko warzywa i połowę przełożyć do naczynia żaroodpornego,wyłożyć połowę mięsa i przykryć połową pieczarek i cebuli i ponownie powtórzyć warstwy w tej samej kolejności,wszystko polać wymieszanym ketchupem i upieć w piekarniku w temp.200st.ok.1,5godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.11.2012 08:46
Bardzo lubię
Angelika10 09.11.2011 20:23
Pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak