Sposób przygotowania

Ananasa myjemy, osuszamy, odcinamy wierzk, obieramy wycinamy rdzeń. Kroimy w kostkę. Do dużego słoja wkładamy pokrojonego ananasa i laskę wanili. Zalewamy alkoholem i szczelnie zamykamy. Odstawiamy w ciemne miejsce na miesiąc. Po miesiącu zlewamy alkohol do naczynia a ananasa zasypujemy cukrem. Odstawiamy w ciemne miejsce co jakiś czas mięszamy, ma to stać tak długo aż cukier całkowicie się rozpuści. Powstały syrop zlewamy. Alkohol mieszamy z syropem. dokładnie mięszamy , filtrujemy. Wlewamy do ozdobych butelek, odstawiamy na rok w ciemne ciepłe miejsce.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    sloneczko1

    myślę że będzie super
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    musi być dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię nalewki ale z ananasa jeszcze nie robiłam - duzo ma %%%%:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    muszę koniecznie wypróbować przepis bo uwielbiam ananasa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !