Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek migdałowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdałów 20 dag
cukru 15 dag
skórki cytrynowej 3 dag
moreli suszonych 5 dag
jajko 4
wódki 1 lyz
masła 1 lyz
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 lyz

Przepis i sposób przygotowania na: Placek migdałowy

Migdały obrać ze skórki, wysuszyć na patelni i utrzeć z cukrem. Dodać jedno jajko i dokładnie wymieszać.
Wrzucić drobno posiekane morele oraz 3 żółtka uprzednio wymieszane z wódką.
Pozostałe białka ubić z cukrem na pianę. Dodać do powstałej masy.
Upiec w wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formie. przez 1 godz w 180 st.
Podawać na zimno:) smacznego!!!!!!!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 23.06.2011 21:05
smaczny
Patrycja33 04.05.2011 21:49
pyszny mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak