Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z kopytkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
śliwek suszonych 8 szt
ziemniaki ugotowane 4 szt
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
papryka czerwona 1 szczypta
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z kopytkami

Karkówkę nacinam i faszeruję śliwkami, marynuję w zmieszanych przyprawach: sól, pieprz, papryka, majeranek z olejem. Odstawiamy na godzinę, a następnie pieczemy.

Kopytka: ugotowane ziemniaki mielimy i łączymy z mąką ziemniaczaną, pszenną oraz jajkiem i solą. formujemy płaski wałek, który kroimy i gotujemy, aż wypłyną

Upieczoną karkówkę kroimy w plastry, kopytka polewamy sosem i podajemy ze staropolskimi dodatkami jak ogórki kiszone lub kapusta. smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.05.2011 07:29
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak