Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kakaowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 5 dag
mleko 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1/2 opakowania
masło 12,5 dag
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kakaowa

Mleko, jajka, cukier i cukier waniliowy wymieszać i podgrzać na małym ogniu, ciągle mieszajć trzepaczką, aż zagęstnieje na budyń. Następnie ostudzić. Do roztartego masła dodawać po łyżeczce ostudzonej masy jejecznej, ciągle ucierając. Na końcu dodać kakao.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 03.12.2011 20:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak