Sposób przygotowania

Borówki myjemy, tak samo jak gruszki. Osuszamy. Gruszki obieramy, wycinamuy gniazda nasienne, obieramy kroimy w kostkę. Borówki przepuszczamy przez maszynkę. Smażymy 2 godziny na wolnym ogniu, z cukrem. Gorące borówki wkładamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcay, odstawiamy dnem do góry.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    bardzo zdrowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Przepis mam, teraz trzeba zdobyć borówki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię dżem borówkowy. Szkoda tylko, że tak długo się je zbiera.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !