Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz węgierski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dkg
kapusta kiszona 30 dkg
tłuszcz 4 dkg
cebula 3 dkg
mąka 3 dkg
czosnek 1 ząbek
papryka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz węgierski

Mięso płuczemy i kroimy na kawałki solimy obtaczamy w mące i zarumieniamy na tłuszczu,przekładamy do rondelka i dodajemy obrana pokrojoną w talarki zarumienioną na tłuszczu cebule,wkładamy drobno pokrojona na pół ugotowaną kapustę kiszona wlewamy 1/2 litra wody i dusimy razem do miękkości.Przed podaniem podprawiamy mąką przyprawiamy roztartym z solą czosnkiem i papryka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.07.2011 08:20
super
Mirosława5 05.05.2011 07:36
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak