Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka wegetariańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20 dag
kalafior 1/2 kilograma
groszek zielony 1/2 szklanki
marchewka 4 sztuki
bulion warzywny 1 kostka
jajko 5 sztuk
jagurt 100 mililitrów
mleko 100 mililitrów
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól do samku
pieprz do smaku
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka wegetariańska

1.Fasolkę,kalafior i groszek umyć.Fasolkę oczyścić,pokroić na kawałki,kalafior podzielić na różyczki.Marchewki obrać,pokroić w kostkę.Bulion rozpuścić w 1/2 litra wrzątku,wrzucić warzywa,gotować 15 minut.Osączyć.
2. Jajka rozmącić,wymieszać z jogurtem,mlekiem i mąką,przyprawić solą i pieprzem.
3.Żaroodporne naczynie wysmarować masłem,włożyć warzywa,polać masą jajeczną.Naczynie przykryć folią aluminiową,po czym wstawić do nagrzanego piekarnika(220*C) i piec 45 minut.Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię.Można podawać na ciepło z grzankami lub na zimno z sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak