Sposób przygotowania

1.Fasolkę,kalafior i groszek umyć.Fasolkę oczyścić,pokroić na kawałki,kalafior podzielić na różyczki.Marchewki obrać,pokroić w kostkę.Bulion rozpuścić w 1/2 litra wrzątku,wrzucić warzywa,gotować 15 minut.Osączyć.
2. Jajka rozmącić,wymieszać z jogurtem,mlekiem i mąką,przyprawić solą i pieprzem.
3.Żaroodporne naczynie wysmarować masłem,włożyć warzywa,polać masą jajeczną.Naczynie przykryć folią aluminiową,po czym wstawić do nagrzanego piekarnika(220*C) i piec 45 minut.Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię.Można podawać na ciepło z grzankami lub na zimno z sosem pomidorowym

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !