Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z cielęciny i śledzia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 2 szt
ozorek cielęcy ugotowany 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
sos winegret 6 łyżek
cebula biała 1 szt
koperek 1 łyżka
sól do smaku
cukier
cielęcina 250 pieczona

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z cielęciny i śledzia

Ozorek obrać ze skóry i pokroić na cienkie plasterki. Cielęcinę pokroić na plasterki i następnie na kwadraty. Z filetów zdjąć skórę i pokroić śledzie na małe kawałki. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Ogórki obrać i pokroić na na plasterki.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać z sosem winegret, posypać koperkiem, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

forgielka 14.03.2012 12:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak