Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masełko mocno czosnkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g 1
czosnek 5-6 ząbków
Papryka słodka mielona Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: masełko mocno czosnkowe

Masło ugniatamy w misce widelcem - aż będzie miało konsystencję \'masy\' a nie \'kostki\'. Następnie ścieramy (koniecznie ścieramy na tarce - wtedy jest bardzo mocny smak czosnku - ostry!!!) czosnek i mieszamy go z masłem. Dodajemy soli do smaku oraz papryki słodkiej - do smaku i \'kolorystyki\'. Pycha masełko do rybki, ziemniaczków, grzanek itp.....UWAGA OSTRE:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak