Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina w pikantnym sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 20 dkg
szynka czosnkowa 5 dkg
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
sos pomidorowy pikantny 250 ml
oliwa 2 łyżki
sól
fasola biała 40 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina w pikantnym sosie

Wieprzowinę kroimy w kostkę i solimy.Cebulę oraz czosnek siekamy i szklimy na oliwie,dodajemy mięso,kiedy mięso będzie zarumienione wkładamy ugotowana fasole i wlewamy sos pomidorowy i dusimy 30 min.Szynkę kroimy w paski i dodajemy do reszty.Całość doprawiamy solą i pieprzem.Podajemy z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.04.2013 20:05
pyszna kolacja
Robert10 14.08.2011 15:42
extra
Justyna Jussstiii 14.06.2011 12:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak