Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory w puszce 1 puszka
koncentrat 2 łyżki
śmietana 1 kubek
ryż 2 woreczki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
kostka rosołowa 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Cebulę obieramy , kroimy w drobną kostkę , podsmażamy dodajmey pomidory, i dusimy. Całośc miksujemy. Dolewamy litr wody gotujemy dodajemy kostki rosołowe gotujemy. Ryz gotujemy osobno w osolonej wodzie. Do zupy dodajemy koncentrat, oraz smietanę , dokładnie mięszamy . Doprawiamy do smaku. Na talerz nakładamy troche ryżu i dolewamy zupe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 12.11.2011 21:19
ja tak samo częściej z makaronem ale taka też jest pyszna
1j1o1l1a1 04.05.2011 19:42
może być i z...ryżem:) częściej jednak gotuję z makaronem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak